Deel deze pagina via Social Media.Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

E & R Opleidingen

Aanhanger > in 1 dag

In 1 dag


  • Aanbiedingen
    Op dit moment hebben we geen aanbiedingen.

    Kom gauw nog eens terug

Dagcursus

Het BE rijbewijs wordt over het algemeen in 1 dag gegeven. Uiteraard zijn andere mogelijkheden ook bespreekbaar.

U start 's morgens vanaf de Utrechthaven in Nieuwegein, 's middags vind aansluitend aan de les bij het CBR in Utrecht het examen plaats.

Het examen

Anders als de meeste mensen denken, hoef je geen theorie examen te doen voor het BE examen. Je hoeft alleen maar een praktijkexamen te doen.

Bij het CBR gekomen gaat het examen als volgt:
De examinator stelt een aantal vragen over de kentekenbewijzen van de auto en de aanhangwagen.
Vervolgens op het parkeerterrein doe je een ogentest. Daarbij moet je het kenteken van een stilstaande auto kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter.
Daarna stelt je examinator enkele vragen, ter voorbereiding van de rit. Bijvoorbeeld over de manier waarop de aanhangwagen beladen is of over het aankoppelen van de aanhangwagen.
Hierna begint de rit.De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:
je beheersing van de auto en aanhangwagen, kijkgedrag of je goed voorrang verleent, inhalen, in- en uitvoegen, rijden op kruispunten en rotondes en de bijzondere verrichtingen.

Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.
Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.