Deel deze pagina via Social Media.Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

E & R Opleidingen

Vrachtauto > C1E rijbewijs

C1E Rijbewijs


  • Aanbiedingen
    Op dit moment hebben we geen aanbiedingen.

    Kom gauw nog eens terug

Het aanhangerrijbewijs C1E

Ben je vrachtwagenchauffeur op een (lichte) bakwagen en lijkt het je een mooie uitdaging om met een aanhanger de weg op te gaan? Dan is de opleiding tot vrachtwagenchauffeur met aanhanger iets voor jou!
Alvorens je als chauffeur met een aanhanger de weg op kunt moet je eerst het CE of C1E rijbewijs halen. Dit kan bij E&R Opleidingen in Nieuwegein. E&R Opleidingen heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het opleiden van vrachtwagenchauffeurs. Onder begeleiding van ervaren en gekwalificeerde instructeurs word je opgeleid. Het tot een goed einde brengen van de praktijkgerichte opleiding, oprechte aandacht, flexibiliteit en plezier staan hierbij centraal.

De opleiding tot chauffeur met een aanhanger bestaat uit twee onderdelen: een rijtest en de praktijklessen. Om te bepalen hoeveel praktijklessen je nodig hebt om redelijkerwijs het CE of C1E rijbewijs te halen wordt een rijtest van anderhalf uur afgenomen. Na deze rijtest ontvang je binnen 2 dagen een terugkoppeling over de indicatie van het aantal te volgen praktijklessen en het daarbij behorende examenpakket. Na de rijtest en in overleg met jou worden de praktijklessen ingepland. E&R Opleidingen werkt met zogenaamde examenpakketten. De keuze voor een bepaald examenpakket is gebaseerd op de eerder afgenomen rijtest. De praktijkopleiding wordt verzorgd in blokken van 3 of 4 uur en kan in twee weken worden afgerond. Na het afronden van deze opleiding ben je in het bezit van het rijbewijs categorie CE of C1E en daarmee gerechtigd om beroepsmatig op een vrachtwagen met aanhanger te rijden.

De Eigen Verklaring

Voor het praktijkexamen categorie CE of C1E moet je zijn gekeurd door een Arbo arts. Voor deze keuring moet je in het bezit zijn van een zogenaamde eigen verklaring. Deze eigen verklaring kan worden verkregen via de site van het CBR (www.mijn.cbr.nl) met behulp van het DidiD of is af te halen op het gemeentehuis. De ingevulde eigen verklaring en het Geneeskundig verslag van de Arbo arts worden opgestuurd naar het CBR in Amsterdam. Na ontvangst door het CBR duurt het maximaal 21 dagen alvorens je kan worden ingepland voor het praktijkexamen. Het is dus raadzaam om voor aanvang van de opleiding te zorgen voor de medische keuring en eigen verklaring zodat je direct kan worden ingepland voor de praktijklessen en het praktijkexamen.