Deel deze pagina via Social Media.Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

E & R Opleidingen

Bus > D rijbewijs

D Rijbewijs


  • Aanbiedingen
    Op dit moment hebben we geen aanbiedingen.

    Kom gauw nog eens terug

Bus rijbewijs met de automaatbus

De opleiding tot buschauffeur bestaat uit meerdere onderdelen: een rijtest, de theorie opleiding, de praktijklessen en de toetsen. Om te bepalen hoeveel praktijklessen je nodig hebt om redelijkerwijs het bus rijbewijs te halen wordt een rijtest van anderhalf uur afgenomen. Na deze rijtest ontvang je binnen 2 dagen een terugkoppeling over de indicatie van het aantal te volgen praktijklessen en het daarbij behorende examenpakket. Na de rijtest en in overleg met jou wordt de theorie opleiding ingepland. De theorie opleiding bestaat uit drie onderdelen: verkeer en techniek (RV1), administratie (V2D) en cases (V3D). De theorie onderdelen worden afgesloten met een examen op de CBR locatie in Utrecht of indien gewenst elders in het land. Na het afronden van de theorie opleiding worden binnen enkele dagen de praktijklessen gepland. E&R Opleidingen werkt met zogenaamde examenpakketten. De keuze voor een bepaald examenpakket is gebaseerd op de eerder afgenomen rijtest. De praktijkopleiding wordt verzorgd in blokken van 3 of 4 uur en kan in twee weken worden afgerond. De opleiding wordt afgesloten met twee verplichte toetsen: de toets besloten terrein en de praktische toets. Na het afronden van alle onderdelen van deze opleiding ben je in het bezit van het rijbewijs categorie D met code 95 en daarmee gerechtigd om als chauffeur in het openbaar vervoer aan de slag te gaan.

 

Bus rijbewijs met de schakelbus

De opleiding tot touringcarchauffeur bestaat uit meerdere onderdelen: een rijtest, de theorie opleiding, de praktijklessen en de toetsen. Om te bepalen hoeveel praktijklessen je nodig hebt om redelijkerwijs het bus rijbewijs te halen wordt een rijtest van anderhalf uur afgenomen. Na deze rijtest ontvang je binnen 2 dagen een terugkoppeling over de indicatie van het aantal te volgen praktijklessen en het daarbij behorende examenpakket. Na de rijtest en in overleg met jou wordt de theorie opleiding ingepland. De theorie opleiding bestaat uit drie onderdelen: verkeer en techniek (RV1), administratie (V2D) en cases (V3D). De theorie onderdelen worden afgesloten met een examen op de CBR locatie in Utrecht of indien gewenst elders in het land. Na het afronden van de theorie opleiding worden binnen enkele dagen de praktijklessen gepland. E&R Opleidingen werkt met zogenaamde examenpakketten. De keuze voor een bepaald examenpakket is gebaseerd op de eerder afgenomen rijtest. De praktijkopleiding wordt verzorgd in blokken van 3 of 4 uur en kan in twee weken worden afgerond. De opleiding wordt afgesloten met twee verplichte toetsen: de toets besloten terrein en de praktische toets. Na het afronden van alle onderdelen van deze opleiding ben je in het bezit van het rijbewijs categorie D met code 95 en daarmee gerechtigd om als touringcarchauffeur in het besloten busvervoer aan de slag te gaan.

De Eigen Verklaring

Voor het praktijkexamen categorie D moet je zijn gekeurd door een Arbo arts. Voor deze keuring moet je in het bezit zijn van een zogenaamde eigen verklaring. Deze eigen verklaring kan worden verkregen via de site van het CBR (www.mijn.cbr.nl) met behulp van het DidiD of is af te halen op het gemeentehuis. De ingevulde eigen verklaring en het Geneeskundig verslag van de Arbo arts worden opgestuurd naar het CBR in Amsterdam. Na ontvangst door het CBR duurt het maximaal 21 dagen alvorens je kan worden ingepland voor het praktijkexamen. Het is dus raadzaam om voor aanvang van de opleiding te zorgen voor de medische keuring en eigen verklaring zodat je direct na het behalen van het vakbekwaamheidsdiploma kan worden ingepland voor de praktijklessen en het praktijkexamen.