Praktijklessen categorie D

Nadat je bent geslaagd voor de theorie-examens plannen we de bus rijlessen in. We werken daarbij met zogenaamde examenpakketten. Welk examenpakket het best bij jou past hangt af van de rijtest. Bij E&R Opleidingen kun je rijlessen in zowel een automaat of een schakel bus volgen. De meeste chauffeurs in het openbaar vervoer rijden tegenwoordig in bussen met automatische transmissie.

Een bus rijles

Tijdens de bus rijlessen zorgen we dat je het besturen, manoeuvreren en werken met de bus goed in de vingers krijgt. We oefenen zoveel mogelijk op de weg, maar ook op onze eigen terreinen. De praktijklessen worden geheel verzorgd conform de eisen van het CCV.

Frequentie en locatie bus rijlessen

De praktijklessen voor buschauffeurs vinden plaats op onze locaties in Nieuwegein en Aalsmeer. Een les duurt 2 of 4 uur. In overleg met jou plannen we de frequentie van de rijlessen in. Dat kan bijvoorbeeld twee keer per week zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om elke dag bus rijles te krijgen. Met zo'n spoedopleiding kun je al binnen twee je rijbewijs hebben behaald.

Examen voor buschauffeur

Wanneer je voldoende rijlessen hebt gehad, is het tijd om het praktijkexamen voor de bus af te leggen. Lees wat je allemaal geregeld moet hebben om het bus examen te kunnen doen.

Voordelig uw opleiding behalen

  • Rijlespakket op maat
  • Elke dag rijden mogelijk
  • Blokken van 2 of 4 uur

Deze opleiding wordt aangeboden bij de volgende vestigingen

Selecteer de vestiging waar u terecht wilt.Wil je meer informatie ontvangen?

Voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen ben je bij E & R Opleidingen aan het juiste adres.