Deel deze pagina via Social Media.Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

E & R Opleidingen

Camper > informatie

Informatie


  • Aanbiedingen
    Op dit moment hebben we geen aanbiedingen.

    Kom gauw nog eens terug
Het halen van een camperrijbewijs bestaat uit vier onderdelen. Een rijtest, een theorie opleiding, praktijklessen en het praktijk examen.

 

Rijtest


Om te bepalen hoeveel praktijklessen je nodig hebt om je camperrijbewijs te halen wordt een rijtest van 1 uur afgenomen. Na deze rijtest ontvang je binnen 2 dagen een terugkoppeling over de indicatie van het aantal te volgen praktijklessen en het daarbij passende opleidingspakket.

 

Theorie opleiding


Na de rijtest en in overleg met jou wordt de theorie opleiding ingepland. De theorie opleiding bestaat uit twee onderdelen: verkeer en techniek (RV1-light) en administratie (R2C). Voor de theorie-opleiding kun je gebruik maken van een zelfstudiepakket maar je kan ook deelnemen aan de theorielessen die klassikaal door een ervaren docent van E&R Opleiden worden verzorgd. De theorie onderdelen worden afgesloten met een examen op de CBR locatie in Utrecht of indien gewenst elders in het land.

 

De praktijklessen & het praktijkexamen in 1 dag


Na het afronden van de theorie opleiding worden binnen enkele dagen de praktijklessen en praktijkexamen gepland. De praktijkopleiding wordt verzorgd in blokken van 3 of 4 uur en kan afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt in 1 of 2 dagen worden afgerond. Na het afronden van alle onderdelen van de opleiding ben je in bezit van het camperrijbewijs en kan de vakantie beginnen.