Auto met aanhanger: Rijbewijs BE halen

Als je in een auto met aanhanger wilt rijden, moet je in veel gevallen eerst je aanhanger rijbewijs (BE) halen. Met je rijbewijs B mag je weliswaar ook een auto met aanhanger besturen, maar hiervoor gelden strikte beperkingen wat betreft gewicht. Je mag met je gewone rijbewijs:

  • een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen);
  • een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Is je aanhanger of combinatie zwaarder dan hierboven beschreven, dan moet je in het bezit zijn van je BE rijbewijs, in de volksmond ook wel rijbewijs E achter B genoemd. Met een aanhanger rijbewijs mag je aanhangers trekken tot een gewicht van wel 3500 kilo en onder bepaalde voorwaarden zelfs nog zwaardere aanhangers. Je BE rijbewijs is een goede investering voor zakelijk en particulier gebruik. Zo mag je een busje met aanhanger besturen, maar mag je bijvoorbeeld ook een caravan aan je auto koppelen.

BE rijbewijs halen op jouw manier

Als je al ervaring hebt met het rijden met een aanhanger, dan kun je vaak op dezelfde dag lessen en examen doen en kun je dus binnen één dag je BE rijbewijs halen. Natuurlijk is het ook mogelijk om je aanhanger rijbewijs in je eigen tempo te halen. In dat geval stellen we in overleg met jou een lespakket op maat samen. Twijfel je tussen de eendaagse opleiding of een meerdaagse opleiding? Neem dan een proefles. Tijdens deze intake kunnen we je niveau inschatten en bepalen we of de eendaagse cursus iets is voor jou.

Voordelig uw opleiding behalen

  • Eendaagse cursus
  • Hoog slagingspercentage
  • Voor zakelijk of particulier gebruik

Deze opleiding wordt aangeboden bij de volgende vestigingen

Selecteer de vestiging waar u terecht wilt.

Wil je meer informatie ontvangen?

Voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen ben je bij E & R Opleidingen aan het juiste adres.