BE rijbewijs

Je wil gaan rijden met een aanhanger, oplegger of caravan, maar je wil weten welk aanhanger rijbewijs je daarvoor nodig hebt. De enthousiaste instructeurs van E&R Opleidingen zorgen ervoor dat jij straks veilig en verantwoord met een aanhanger achter de auto de weg op kunt.

Direct regelen

BE rijbewijs halen

Of je nu door ’t land wil gaan toeren met de caravan of dat je met een aanhanger grote meubels veilig van A naar B wil brengen: je hebt in de meeste gevallen het BE rijbewijs nodig.

Je mag een aanhanger trekken met je gewone rijbewijs wanneer:

  • je wil gaan rijden met een aanhanger van maximaal 750 kg. Dit is een optelsom van zowel het lege gewicht als het laadvermogen.
  • je wil gaan rijden met een aanhanger van meer dan 750 kg, maar waar de auto en aanhanger samen niet boven de 3500 kg uitkomen.

Is het gewicht van de aanhanger én de auto samen zwaarder dan dit? Dan moet je het aanhanger rijbewijs halen. Met het rijbewijs BE mag je een oplegger of aantrekker trekken van 3500 kg.

Wil jij:

  • het BE rijbewijs gebruiken voor zowel voor privé of zakelijke beweegredenen?
  • van onze professionele en enthousiaste instructeurs leren hoe je op een veilige manier kunt rijden met een aanhanger achter je auto?
  • zelf de frequentie van de rijlessen bepalen?

Tijdens deze vrijblijvende rij-test bepalen we hoeveel lessen je nodig hebt om het aanvullende BE rijbewijs te halen. Heb je al ervaring met rijden met een aanhanger? Dan kun je soms al binnen één dag het rijbewijs BE halen. Maar ook wanneer je nog beginnend bent, staan onze vakbekwame instructeurs voor je klaar.

Heb je het BE rijbewijs gehaald vóór 19 januari 2013? Dan mag je met elke oplegger rijden míts de trekhaak van de auto het aankan. Dit wordt ook wel maximale treklast genoemd. Ben je benieuwd wat de maximale treklast is van jouw auto? Je vindt dit op het kentekenbewijs of instructieboekje van de auto.

Auto met aanhanger

Wil je het rijbewijs met aanhanger halen? Dan moet je in ieder geval aan de volgende eisen voldoen:

  • Je bent minimaal 18 jaar oud
  • Je bent al in bezit van rijbewijs B

Theorie

Voor het BE rijbewijs hoef je géén theoriecertificaat te halen. Dit betekent dat je alleen een extra praktijkexamen moet afleggen om te bewijzen dat je de weg op kunt met een oplegger achter je auto. Je hoeft hier dus geen los theorie-examen voor te doen en je kunt na het rijbewijs B direct een aantal extra rijlessen volgen. In het praktijk gedeelte zit wel een theoretisch deel verwerkt waar je wordt getoetst op je kennis over het kenteken, het maximale gewicht en de daarbij horende afmetingen.

Wat kost een aanhanger rijbewijs?

Wil jij precies weten hoeveel jij kwijt bent aan het rijbewijs BE? Bekijk dan onze tarievenpagina. Hier vind je in een handig overzicht de totale kosten voor dit aanvullende rijbewijs.

Meer informatie ontvangen?

Kom bij E & R Opleidingen voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen.