• CBR-erkend
  • Leer veilig werken
  • Eendaagse cursus

Direct regelen

TheorieExamen

Heftruck opleiding

Onze heftruck opleidingen zijn geschikt voor iedereen die beroepsmatig op een heftruck wil rijden. Voorkennis of ervaring is niet vereist. De heftruck cursus duurt één dag en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte, die elk worden afgesloten met een examen. Tijdens de opleiding heftruckchauffeur staat veilig werken centraal. Zo wordt uitgebreid ingegaan op de werking en het onderhoud van een heftruck. Daarnaast komen ook aspecten als efficiënt sturen, stabiliteit, veilig stapelen en wetgeving aan bod.

CCV/CBR Heftruck certificaat

Als je de cursus met goed gevolg doorloopt, ontvang je het CCV/CBR heftruck certificaat. Dit heftruckpasje is vijf jaar geldig en wordt verstrekt door het CBR. In tegenstelling tot veel andere heftruck certificaten wordt dit pasje erkend door alle werkgevers en verzekeraars. Bovendien voldoe je met dit pasje aan de ARBO-voorschriften.

Heftruck herhalingscursus

Na vijf jaar is je heftruck certificaat verlopen en moet je een opfriscursus volgen. Deze cursus is inhoudelijk grotendeels hetzelfde als de standaard heftruck opleiding, maar kost vaak minder tijd omdat de kandidaten al veel ervaring hebben. Na de herhalingscursus ben je je weer bewust van de risico’s van het werken met een heftruck, en heb je bewezen hier veilig mee om te kunnen gaan.

Nascholing Code 95 heftruck

Het is ook mogelijk de heftruck opleiding als nascholingscursus te volgen in het kader van de wettelijke nascholing Code 95. Deze nascholing is verplicht voor chauffeurs die beroepsmatig in een vrachtwagen of bus rijden.

Meer informatie ontvangen?

Kom bij E & R Opleidingen voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen.