CE rijbewijs

Ben jij al een beroepschauffeur maar wil je ook een vrachtauto kunnen besturen met een aanhanger? Dan heb je het CE rijbewijs nodig. Als complete rijschool kun je bij E&R Opleidingen ook voor zakelijke rijopleidingen terecht.

Direct regelen

Vrachtwagen met aanhanger besturen

Je rijdt al in een vrachtauto, maar wil ook een vrachtwagen met aanhanger kunnen besturen. Je moet dus nog het aanvullende CE rijbewijs halen. Dit is een aanhanger rijbewijs. Dit rijbewijs is verplicht bij een vrachtwagen aanhanger van meer dan 750 kg.

Waarom je het CE rijbewijs wil halen bij E&R:

 • Transparante prijzen
 • Enthousiaste en gepassioneerde instructeurs
 • Lessen op jouw eigen tempo
 • Ook een mogelijkheid om met spoed het rijbewijs CE te halen
 • Lessen op een duurzaam wagenpark met duurzame voertuigen
 • Hoog slagingspercentage

Bij E&R Opleidingen werken we niet met standaardpakketten. Elke chauffeur leert immers op zijn of haar manier. Samen met de instructeur wordt afgesproken hoeveel uur je realistisch gezien nodig hebt om het CE rijbewijs te halen. Dit ook naar aanleiding van de eerder afgenomen rij-test.

Wanneer je dat wil – en dit ook realistisch is – kun je dus binnen afzienbare tijd het rijbewijs CE halen. Heb je minder haast? Dan kun je ook op een rustiger tempo je rijlessen inplannen bij onze vakbekwame rijinstructeurs.

Wat je moet weten over het CE rijbewijs:

 • Het vrachtauto met aanhanger rijbewijs (mét code 95) is vijf jaar geldig
 • Wanneer je CE rijbewijs wil verlengen, moet je opnieuw een gezondheidsverklaring indienen
 • Voor het CE rijbewijs zónder Code 95 moet je minimaal 21 jaar oud zijn
 • Voor het CE rijbewijs mét Code 95 moet je minimaal 18 jaar oud zijn
 • Je moet al in het bezit zijn van het rijbewijs C
 • Je kunt met het rijbewijs CE een trekker met oplegger óf vrachtwagen met een middenasser besturen voor professionele doeleinden

Rijden in een vrachtauto met aanhanger

Wil je naast het normaal besturen van de vrachtauto ook een aanhanger trekken? Plan dan hier een rij-test in. Onze instructeurs bepalen aan de hand van deze test hoeveel rijlessen jij nodig gaat hebben om het CE rijbewijs te halen.

Gezondheidsverklaring

Het CE rijbewijs halen kan pas wanneer je een geldige gezondheidsverklaring hebt. Wanneer je net het rijbewijs C al hebt gehaald, bestaat de kans dat de gezondheidsverklaring nog geldt. Deze blijft namelijk twaalf maanden geldig.

Goed om te weten: het duurt een aantal weken voordat het CBR de gezondheidsverklaring heeft goed- of afgekeurd. Plan dit dus ruim in voordat je praktijkexamen gaat doen. Pas met een goedgekeurde gezondheidsverklaring op zak kun jij examen doen.

Daarnaast moet je als je de vrachtauto voor je beroep gaat besturen ook medisch goedgekeurd worden door een bedrijfsarts of Arboarts. Dit heb je al laten doen voordat je het rijbewijs C kon halen. Wanneer deze niet meer geldig is, moet je je opnieuw laten keuren door een Arboarts of bedrijfsarts om te bepalen of je gezond genoeg bent om voor je werk in een vrachtauto met aanhanger te rijden.

Rijbewijs CE: de kosten

Ben je inmiddels nieuwsgierig naar de totale kosten voor het vrachtwagen rijbewijs CE? Bekijk dan onze tarieven-pagina. Hier vind je een overzicht van de kosten voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Transparant én zonder addertjes onder het gras.

Vrachtauto met aanhanger CE

Meer informatie ontvangen?

Kom bij E & R Opleidingen voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen.