Snel en succesvol je busrijbewijs halen? Maak dan snel kennis met onze busrijlessen, die zich kenmerken door een open, persoonlijke aanpak. Wij stomen je snel klaar voor het examen voor je rijbewijs D en leiden je op tot een veilige en zelfverzekerde busrijder.

Direct regelen

Bus en aanhanger DE rijbewijs

Ben je in het bezit van je bus rijbewijs en wil je graag het rijbewijs DE bus met aanhanger behalen? Dat kan bij E&R Opleidingen al binnen één dag!

  • CCV examen op onze eigen locatie in Nieuwegein
  • Praktijkopleiding van 1 of 2 dagen
  • Modern materieel en ervaren instructeurs

Exameneisen rijbewijs DE

Om je bus aanhanger rijbewijs DE te kunnen behalen moet je:

  • In bezit zijn van rijbewijs D
  • In bezit van een geldige medische keuring en gezondheidsverklaring ten tijde van het praktijkexamen

Om praktijkexamen categorie DE te kunnen doen, dient u vooraf te zijn gekeurd door een Arboarts. Het is belangrijk dat u de zogenaamde gezondheidsverklaring meeneemt naar de afspraak met de keuringsarts. De gezondheidsverklaring kan worden verkregen via de site van het CBR (www.mijn.cbr.nl) met behulp van het DigiD. De ingevulde gezondheidsverklaring en het geneeskundig verslag van de Arboarts worden digitaal door de Arboarts opgestuurd naar het CBR. Na ontvangst neemt het CBR deze documenten in behandeling en ontvangt u berichtgeving over de duur van de beoordeling. Het is dus raadzaam om voor aanvang van de opleiding te zorgen voor de medische keuring en gezondheidsverklaring voor de categorie DE. Zodat u direct na het behalen van de theorie-examens kan worden ingepland voor de praktijklessen en het praktijkexamen.

Buschauffeur Bedrijfsopleiding

Meer informatie ontvangen?

Kom bij E & R Opleidingen voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen.