Camper rijbewijs C1

De wind in je haren en de weg naar avontuur onder je wielen: niks mooiers dan rijden met de camper. De camper rijlessen bij E&R Opleidingen leiden misschien niet naar Zuid-Frankrijk, maar we zullen genoeg asfalt meepakken tijdens de praktijkopleiding. Onze enthousiaste instructeurs brengen je de fijne kneepjes van het camper rijden bij en zorgen dat je niet alleen goed kunt rijden, maar ook goed leert manoeuvreren met de camper. Want dat is hard nodig, op die kleine campings en camperveldjes.

Wanneer een rijbewijs voor campers?

Veel grote campers vereisen een camper rijbewijs. Dit rijbewijs is in feite het rijbewijs lichte vrachtwagen en is beter bekend onder de categorie C1. Voor een kleine vrachtwagen of camper met een massa vanaf 3500 tot maximaal 7500 kg heb je dit rijbewijs C1 nodig.

Camper praktijkopleiding

Om met de praktijklessen te kunnen beginnen zul je eerst de camper theorieopleiding met de onderdelen RV1 light en R2C behaald moeten hebben. Na het afronden van deze theoretische onderdelen plannen we zo snel mogelijk de praktijklessen in. De praktijkopleiding wordt geheel gegeven conform de eisen van het CCV.  De camper rijlessen vinden plaats in blokken van 2 of 4 uur. Lessen kan dagelijks of in elk geval een paar keer in de week. Op die manier krijg je het niet alleen goed in de vingers, maar kun je ook snel op voor het camper examen.

Medische keuring en gezondheidsverklaring categorie C1

Om praktijkexamen categorie C1 te kunnen doen, dient u vooraf te zijn gekeurd door een Arboarts. Het is belangrijk dat u de zogenaamde gezondheidsverklaring meeneemt naar de afspraak met de keuringsarts. De gezondheidsverklaring kan worden verkregen via de site van het CBR (www.mijn.cbr.nl) met behulp van het DigiD. De ingevulde gezondheidsverklaring en geneeskundig verslag van de Arboarts worden digitaal door de Arboarts opgestuurd naar het CBR. Na ontvangst neemt het CBR deze documenten in behandeling en ontvangt u berichtgeving over de duur van de beoordeling. Het is dus raadzaam om voor aanvang van de opleiding te zorgen voor de medische keuring en gezondheidsverklaring voor de categorie C1.

Het camper examen C1

Om te kunnen deelnemen aan het praktijkexamen C gelden de onderstaande eisen:

  • In bezit van het rijbewijs B
  • In bezit van het vakdiploma voor de theoretische onderdelen RV1 – light en R2C
  • In bezit van een geldige medische keuring en gezondheidsverklaring ten tijde van het praktijkexamen

Het examen wordt afgenomen door een examinator van het CCV op locatie in Nieuwegein. Na het behalen van het praktijkexamen staat je niets meer in weg en kun je met je camper rijbewijs de wereld gaan verkennen!

Voordelig uw opleiding behalen

  • Complete camperopleiding
  • Online training
  • Inclusief lesmateriaal

Deze opleiding wordt aangeboden bij de volgende vestigingen

Selecteer de vestiging waar u terecht wilt.
Wil je meer informatie ontvangen?

Voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen ben je bij E & R Opleidingen aan het juiste adres.