Theorie C1 rijbewijs

Het theoretische gedeelte voor het C1 rijbewijs bestaat uit twee onderdelen:

  • RV1-light: Verkeer & Techniek (40 meerkeuze vragen)
  • R2: Administratie (40 meerkeuze vragen)

Beide onderdelen moeten met een voldoende worden afgerond in een examen bij het CBR. Je kunt leren voor je theorie-examen op een manier die fijn voor jou werkt. Zo kun je gebruik maken van ons zelfstudiepakket met theorieboeken en 21 uur aan online examentraining.

Voor het theorie-examen van het C1 rijbewijs moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal (niveau 2)
  • In het bezit zijn van het rijbewijs B

Het theorie-examen van het C1 rijbewijs zelf vindt plaats op een CBR-locatie in de regio. Bijvoorbeeld op de locaties in Utrecht, Amsterdam, Leusden. Maar je kunt ook kiezen voor een andere locatie in ’t land. Heb je je theorie gehaald? Gefeliciteerd! Dan mag je verder met de praktijkopleiding.

Camper C1

Het camper rijbewijs halen met onze praktijkopleiding

Met je theorie op zak kun je beginnen met camper rijlessen. Deze vinden plaats in blokken van twee of vier uur. Je kunt gaan lessen voor het camper rijbewijs op jouw tempo. Zo kun je dagelijks in de kleine vrachtauto stappen of een paar keer per week.

Wil je het klein vrachtwagen rijbewijs halen? Dan moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • In het bezit het rijbewijs B
  • In het bezit van het vakdiploma (RV1 & R2)
  • In het bezit van een geldige medische keuring en gezondheidsverklaring ten tijde van het praktijkexamen

Gezondheidsverklaring voor het rijbewijs C1

Voordat jij een praktijkexamen kunt gaan doen, moet je je medisch laten keuren door een Arboarts of bedrijfsarts. Je neemt een gezondheidsverklaring mee naar de arts en deze wordt samen met het advies van de arts naar het CBR doorgestuurd (dit gebeurt digitaal). Nadat het CBR hiernaar heeft gekeken en met een positieve beoordeling heeft afgesloten, mag je gaan afrijden voor het camper rijbewijs.

Het C1 rijbewijs halen, gebeurt op locatie in Nieuwegein door een CCV-instructeur. Slaag je voor dit examen? Dan mag je met de camper of kleine vrachtauto de wereld gaan ontdekken.

Rijbewijs C1 kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor het C1 rijbewijs? Deze vind je op onze speciale tarievenpagina. Hier vind je een overzicht van onze lestijden en prijzen.

Meer informatie ontvangen?

Kom bij E & R Opleidingen voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen.