Vrachtwagen aanhanger rijbewijs CE

Veel beroepschauffeurs kiezen ervoor om bij hun vrachtwagenrijbewijs ook het aanhanger of oplegger rijbewijs E achter C te behalen. Bij verkeersschool E&R Opleidingen kunnen we je daar natuurlijk bij helpen. Je trekker-oplegger rijbewijs heb je nodig wanneer je aanhangers trekt met een groter gewicht dan 750 kg.

  • CCV examen op onze eigen locatie in Nieuwegein
  • Praktijkopleiding met spoed of op eigen tempo
  • Modern materieel en ervaren instructeurs

Exameneisen rijbewijs CE

Om je trekker-oplegger rijbewijs E achter C te kunnen behalen moet je:

  • In het bezit zijn van rijbewijs C
  • In bezit van een geldige medische keuring en gezondheidsverklaring ten tijde van het praktijkexamen

Om het praktijkexamen categorie CE te kunnen doen dien je te zijn gekeurd door een Arbo arts. Wanneer je een geldige Eigen Verklaring hebt van je rijbewijs C (1 jaar geldig) waarvoor je CE ook hebt geselecteerd, kun je deze gebruiken. Is hij verlopen of niet geldig, dan dien je een nieuwe gezondheidsverklaring verklaring aan te vragen. Na ontvangst door het CBR kan het enkele weken duren voordat je kan worden ingepland voor het praktijkexamen. Het is dus raadzaam om voor aanvang van de opleiding te zorgen voor de medische keuring en gezondheidsverklaring verklaring.

Rijlessen vrachtwagen met trekker-oplegger

In de aanloop naar het CE examen heb je natuurlijk een aantal rijlessen met de aanhanger nodig. Om in te schatten hoeveel rijlessen je nodig hebt, doen we eerst een rijtest. Na de proefles stellen we een passend examenpakket voor je samen. De frequentie van de rijlessen bepaal jij. We bieden je de mogelijkheid om met spoed je aanhanger-rijbewijs te halen, waarbij we dagelijks lessen in blokken van 2 of 4 uur. Een iets rustiger tempo is natuurlijk ook mogelijk. Met een paar lesdagen per week heb je al binnen afzienbare tijd je rijbewijs CE.

Proefles voor rijbewijs CE

Wil je het trekker-oplegger rijbewijs halen zodat je met je bakwagen ook een aanhanger mag trekken en op een trekker oplegger mag rijden? Vraag dan nu meteen een rijtest door je in te schrijven voor deze opleiding!

Voordelig uw opleiding behalen

  • Met spoed of op eigen tempo
  • Voordelige pakketten
  • Ervaren instructeurs

Deze opleiding wordt aangeboden bij de volgende vestigingen

Selecteer de vestiging waar u terecht wilt.Wil je meer informatie ontvangen?

Voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen ben je bij E & R Opleidingen aan het juiste adres.