Vragen over onze opleidingen?

Bel of mail E&R Opleidingen.
info@e-r-opleidingen.nl
088 440 3500
Ga naar contact

Vrachtwagen rijbewijs C halen

Om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te kunnen moet je het vrachtwagen rijbewijs C halen. Bij E&R wordt je binnen afzienbare tijd en met goed gevolg opgeleid tot een vakbekwame chauffeur. We regelen daarbij alles voor je, van vrachtwagenrijlessen tot de benodigde theorie en nascholing.

  • Al vele jaren met succes de grootste opleider uit de regio
  • Professionele, praktijkgerichte en enthousiaste instructeurs
  • Groot en up-to-date vrachtwagenpark en oefenruimte
  • SOOB subsidies mogelijk
  • Uitgebreide rijtest voor een nauwkeurige inschatting
  • Spoedopleidingen mogelijk

Vrachtwagen rijbewijs C of C1?

Het vrachtwagenrijbewijs C (of groot rijbewijs) is benodigd wanneer je een voertuig wilt besturen met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg. Chauffeurs van lichte vrachtwagens of campers met een maximummassa van 3500 tot 7500 kg kunnen volstaan met het rijbewijs C1 (het zogenaamde camperrijbewijs). Voor beide categorieën kun je aanvullend het vrachtwagen aanhanger rijbewijs CE/C1E halen.

Vrachtwagen rijlessen

Bij E&R zorgen we dat je met vrachtwagen rijlessen alle facetten van het rijden met de vrachtwagen onder de knie krijgt. De rijtest geeft een goede indicatie van het aantal vrachtwagenrijlessen dat je nodig zult hebben. De frequentie van de rijles bepaal je zelf. Kies je voor een spoedopleiding of liever een paar rijlessen in de week?

Vrachtwagenrijbewijs theorie

Het vrachtwagenrijbewijs kent twee varianten: rijbewijs C met code 95 of rijbewijs C zonder code 95. Chauffeurs die alleen privé een vrachtwagen besturen moeten twee theorie-examens afleggen voor de basiscertificaten 1 en 2. Beroepschauffeurs moeten daarbij ook deel 3 plus nog twee extra praktijktoetsen behalen. Lees meer over theorie en Code 95.

Minimumleeftijd rijbewijs C

In principe kan iedereen die 18 jaar of ouder is, het vrachtwagen rijbewijs C halen. Voorwaarde is dan wel dat je daarbij de Code 95 behaalt. Ben je 21 jaar of ouder, dan mag je ook zonder Code 95 je vrachtwagenrijbewijs halen.

Medische keuring

Elke vrachtwagenchauffeur, beroepsmatig of privé, dient een medische keuring te ondergaan door een daartoe bevoegd arts. Voor deze medische keuring dien je eerst een Eigen Verklaring aan te vragen. Lees wat je allemaal moet regelen voor het examen vrachtwagen.

Rijbewijs C halen in jouw regio

Je hebt ze vast wel zien rondrijden: de bussen en vrachtwagens van E&R. We behoren dan ook inmiddels tot de grootste transportopleiders in de regio Amersfoort  - Aalsmeer - Nieuwegein. Ons wagenpark is flink en bevat het nieuwste en meest moderne materieel. Daarbij laten we ons leiden door kwaliteit en duurzaamheid, en houden we nu al rekening met toekomstige eisen op het gebied van milieuvervuiling.

Vrachtwagenchauffeur worden? Vraag een rij-test aan

Wil je graag voordelig en succesvol je vrachtwagen rijbewijs C halen? Vraag dan een rij-test aan. Middels een rij-test krijgen wij een idee van jouw mogelijkheden. Op die manier kunnen wij een scherpe en realistische offerte voor je opstellen. Bovendien krijg jij zo een idee van onze manier van lesgeven. Meteen aan de gang? Vraag dan nu een rijtest aan!

Voordelig uw opleiding behalen

  • Grootste transportopleider uit de regio
  • Ervaren en praktijkgerichte instructeurs
  • SOOB subsidies mogelijk

Deze opleiding wordt aangeboden bij de volgende vestigingen

Selecteer de vestiging waar u terecht wilt.Wil je meer informatie ontvangen?

Voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen ben je bij E & R Opleidingen aan het juiste adres.