Elektrische palletwagen opleiding

De elektrische palletwagen is in veel bedrijven een veel gebruikt transportmiddel. Vooral logistiek medewerkers en magazijnmedewerkers gebruiken de elektrische pallettruck dagelijks. Deze mensen moeten over de vaardigheden beschikken om veilig met de elektrische pompwagen te werken om schade aan goederen of lichamelijk letsel te voorkomen. Deze vaardigheden leer je tijdens onze elektrische palletwagen opleiding. In het theoriegedeelte komen de belangrijkste aspecten van veilig werken aan de orde, waaronder:

 • Soorten elektrische palletwagens
 • Veiligheid en ergonomie
 • Eisen aan chauffeurs
 • Wet- en regelgeving
 • Verantwoordelijkheden
 • Milieurichtlijnen
 • Stapelaar controle

Tijdens het praktijkgedeelte oefen je met het veilig en efficiënt besturen van de elektrische pallettruck. Als je de cursus met goed gevolg doorloopt, ontvang je het palletwagen certificaat.

Bedrijfsopleidingen E&R

Heftruck opleiding

Onze heftruck opleidingen zijn geschikt voor iedereen die beroepsmatig op een heftruck wil rijden. Voorkennis of ervaring is niet vereist. De heftruck cursus duurt één dag en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte, die elk worden afgesloten met een examen. Tijdens de opleiding heftruckchauffeur staat veilig werken centraal. Zo wordt uitgebreid ingegaan op de werking en het onderhoud van een heftruck. Daarnaast komen ook aspecten als efficiënt sturen, stabiliteit, veilig stapelen en wetgeving aan bod.

CCV/CBR Heftruck certificaat

Als je de cursus met goed gevolg doorloopt, ontvang je het CCV/CBR heftruck certificaat. Dit heftruckpasje is vijf jaar geldig en wordt verstrekt door het CBR. In tegenstelling tot veel andere heftruck certificaten wordt dit pasje erkend door alle werkgevers en verzekeraars. Bovendien voldoe je met dit pasje aan de ARBO-voorschriften.

Heftruck herhalingscursus

Na vijf jaar is je heftruck certificaat verlopen en moet je een opfriscursus volgen. Deze cursus is inhoudelijk grotendeels hetzelfde als de standaard heftruck opleiding, maar kost vaak minder tijd omdat de kandidaten al veel ervaring hebben. Na de herhalingscursus ben je je weer bewust van de risico’s van het werken met een heftruck, en heb je bewezen hier veilig mee om te kunnen gaan.

Nascholing Code 95 heftruck

Het is ook mogelijk de heftruck opleiding als nascholingscursus te volgen in het kader van de wettelijke nascholing Code 95. Deze nascholing is verplicht voor chauffeurs die beroepsmatig in een vrachtwagen of bus rijden.

Voor wie is de reachtruck opleiding?

De  eendaagse opleiding reachtruckchauffeur is bedoeld voor:

 • Ervaren reachtruckchauffeurs die graag hun reachtruckcertificaat
  willen behalen
 • Medewerkers die al een geldig heftruckcertificaat hebben en als aanvulling een reachtruckcertificaat willen halen.

Verschillen reachtruck en heftruck

In welke opzichten verschilt een reachtruck van een heftruck? En waarom zou je een reachtruckcertificaat halen als je al een heftruckcertificaat hebt? Om met de eerste vraag te beginnen: bij een reachtruck zit je dwars op het voertuig en bevindt de last zich tijdens het rijden boven de wielen. Dit heeft uiteraard consequenties voor de bediening. Voor het bedienen van een reachtruck zijn andere vaardigheden nodig, en ook de lastverdeling van een reachtruck is anders dan die van een heftruck. Het halen van een reachtruckcertificaat heeft dus zeker toegevoegde waarde.

Opzet reachtruck opleiding

Voor onze reachtruck opleidingen is geen voorkennis of ervaring vereist. De cursus duurt één dag en is onderverdeeld in een theorie- en praktijkgedeelte. Beide worden afgesloten met een examen. Tijdens de opleiding gaan we uitgebreid in op de werking en het onderhoud van een reachtruck. Daarnaast komen aspecten als stabiliteit, veilig stapelen en wetgeving aan bod. Ook leer je veilig en efficiënt te manoeuvreren in kleine ruimtes. Als je de cursus met goed gevolg doorloopt, ontvang je een reachtruckcertificaat. Dit certificaat voldoet aan de ARBO-wet en is vijf jaar geldig.

Reachtruck herhalingscursus

Na vijf jaar verloopt je certificaat en moet je een herhalingscursus volgen. Deze cursus is bedoeld om je kennis en vaardigheden op te frissen en kent in grote lijnen dezelfde opzet als de standaard opleiding. Omdat je vaak al veel ervaring hebt met het rijden op een reachtruck, zal de cursus echter minder tijd kosten. Na de opfriscursus ben je je weer bewust van de risico’s die komen kijken bij het werken met een reachtruck, en heb je bewezen hier veilig mee om te kunnen gaan.

Nascholing Code 95 reachtruck

Het is ook mogelijk de reachtruck opleiding te volgen in het kader van de wettelijke nascholing Code 95. Deze nascholing is verplicht voor chauffeurs die beroepsmatig in een vrachtwagen of bus rijden.

Data en prijzen Heftruck en Reachtruck

Veiligheidscertificaat Vorkheftruck 1 dag: € 225,00
Veiligheidscertificaat Vorkheftruck 2 dagen: € 375,00

Veiligheidscertificaat Reachtruck 1 dag: € 225,00
Veiligheidscertificaat Reachtruck 2 dagen: € 375,00

Nascholing heftruck 1 dag met certificaat en pas van E&R Opleidingen: € 135,00
Kosten aan- en afmelden CCV: € 25,00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief 21% btw (examens 0% btw).

Meer informatie ontvangen?

Kom bij E & R Opleidingen voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen.