Snel en succesvol je autorijbewijs halen? Maak dan snel kennis met onze autorijlessen, die zich kenmerken door een open, persoonlijke aanpak. Wij stomen je snel klaar voor het examen voor je rijbewijs B en leiden je op tot een veilige en zelfverzekerde auto bestuurder.

AutorijlesProeflesTheorieAutomaatOpfrislessen

Hoe ziet het praktijkexamen er uit?

Het praktijkexamen duurt 55 minuten, waarvan je 35 minuten aan het rijden bent. Als je papieren zijn gecontroleerd en je kennis hebt gemaakt met de examinator gaan jullie naar buiten. Meestal volgt dan meteen de ogentest, waarbij je een kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op ongeveer 25 meter afstand. Hierna begeven jullie je naar de auto. Deze wordt helemaal nagelopen en de examinator kan je op dit moment vragen stellen over het onderhoud of de werking van het voertuig.

Dan is het tijd voor het echte examen. De examinator beoordeelt of je veilig en zelfstandig kunt autorijden. De examinator let hierbij vooral op voertuigbeheersing, kijkgedrag, voorrang verlenen, in- en uitvoegen en je rijgedrag op kruispunten en rotondes. Daarnaast kun je een of twee bijzondere verrichtingen verwachten, zoals fileparkeren, de hellingproef of achteruit rijden. Na het examen volgt een kort beoordelingsgesprek en hoor je meteen of je geslaagd bent.

Rijexamen aanvragen

Het rijexamen aanvragen doen wij in overleg met jou. Als we denken dat jij klaar bent voor het examen zullen we dit met jou bespreken. Meestal zitten er ongeveer drie weken tussen de aanvraag en de datum van het praktijkexamen.

Rijexamen tips

  • Bereid je goed voor. Het belangrijkste is dat je voldoende lessen hebt gevolgd en je overtuigd bent van jezelf.
  • Maak het examen niet groter dan het is. Zie het als 35 minuten om te laten zien hoe je de afgelopen tijd hebt leren rijden.
  • Wees niet bang om fouten te maken. Een foutje maken mag en betekent zeker niet dat je meteen gezakt bent. Blijf geconcentreerd en benut de overige tijd om te laten zien dat je je rijbewijs verdient.
  • Maak je niet te druk over de bijzondere verrichtingen. Deze hoeven niet in één keer goed te gaan. Het belangrijkste is dat je goed blijft kijken en het overige verkeer niet hindert.
  • Laat je instructeur meerijden. Dit zal je niet alleen een vertrouwd gevoel geven. Als je toch onverhoopt zakt, weet je instructeur aan welke punten jullie nog moeten werken.

Rijexamen kosten

Het rijexamen kost € 251,00. Als je je na het voorgeschreven aantal lessen toch zakt en aan alle voorwaarden hebt voldaan, kun je echter beroep doen op onze examengarantie. Dit betekent dat wij het eerste herexamen voor je betalen.

Meer informatie ontvangen?

Kom bij E & R Opleidingen voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen.