Snel en succesvol je autorijbewijs halen? Maak dan snel kennis met onze autorijlessen, die zich kenmerken door een open, persoonlijke aanpak. Wij stomen je snel klaar voor het examen voor je rijbewijs B en leiden je op tot een veilige en zelfverzekerde autorijder.

AutorijlesProeflesTheorieExamenOpfrislessen

Waarom rijles vanaf 16,5 jaar?

Bij E&R Opleidingen kun je al vanaf 16,5 jaar beginnen met rijlessen. Als alles meezit kun je vanaf 17 jaar je rijbewijs op zak hebben. Maar waarom zou je al voor je 18e je rijbewijs willen halen? Ten eerste omdat autorijden gewoon leuk is natuurlijk. Maar het halen van je rijbewijs op jongere leeftijd heeft ook andere voordelen.

  • Extra rijervaring onder begeleiding verkleint de kans op ongelukken
  • Jongeren die met een coach rijden voelen zich later veiliger en zelfverzekerder op de weg

Rijles 16,5 jaar, rijbewijs 17 jaar

Je mag  vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen en vanaf 17 jaar deelnemen aan het praktijkexamen. Als je hiervoor slaagt, mag je voor je 18e verjaardag met een begeleider de weg op. Deze begeleider of coach moet aan bepaalde eisen voldoen en moet worden aangemeld via de site 2toDrive. In totaal mag je 5 coaches aanmelden. De begeleiders moeten minimaal 27 jaar oud zijn en 5 jaar hun rijbewijs hebben. Naast je coach mogen ook je vrienden en familie meerijden. Gezellig!

Lestijden rijbewijs B

Maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 21:00 uur.
Zaterdag van 8:00 tot 15:00 uur.

Pakketten rijbewijs B regulier

Instappakket (27 uur praktijkles, 1 praktijkboek, 1 tussentijdse toets, examengarantie): € 1.620,50
Aanvulpakket (10 uur rijles, alleen i.c.m. Instappakket): € 485,00

Prijzen rijbewijs B regulier

Losse les: € 51,75
Proefles (1 uur): € 35,00
Tussentijdse toets: € 232,25
Praktijkexamen CBR: € 269,75
Faalangstexamen CBR: € 378,50
Bnor examen CBR: € 306,50
Praktijkboek: € 30,95

Pakketten rijbewijs B automaat

Instappakket (27 uur praktijkles, 1 praktijkboek, 1 tussentijdse toets, examengarantie): € 1.682,00
Aanvulpakket (10 uur rijles, alleen i.c.m. Instappakket): € 499,00

Prijzen rijbewijs B automaat

Losse les: € 53,75
Proefles (1 uur): € 35,00
Tussentijdse toets: € 239,75
Praktijkexamen CBR: € 277,25
Faalangstexamen CBR: € 386,00
Bnor examen CBR: € 314,00
Praktijkboek: € 30,95

Prijzen theorie opleiding

Trefzeker boek + online cursus: € 70,45
Theoriecursus klassikaal: € 125,00
Theorieboek t.b.v. klassikale cursus: € 20,05
Zelfstudie los theorieboek: € 25,70
Theorie online oefenvragen: € 15,40
Theoriepakket Engels (boek en oefenvragen): € 56,60
Theorie examen: € 48,50
Theorie examen individueel: € 118,00
Theorie examen verlengd: € 65,50
Theorie examen Engels: € 62,00

(Prijs)wijzigingen en/of fouten voorbehouden. Prijzen zijn geldig tot 1 Juni 2020.

Autorijles op maat

Autorijles wordt door iedereen op een andere manier beleefd. Voor sommigen is voor het eerst autorijden erg stressvol, terwijl anderen niet kunnen wachten om zelfstandig de weg op te gaan. Daarom kiezen we bij E&R Opleidingen voor een persoonlijke aanpak en bieden we iedereen een opleiding op maat. Tevredenheid van onze klanten staat bij ons namelijk voorop. Na een proefles kun jij samen met je instructeur bepalen welk type rijles het best bij jou past. Zo kun je kiezen voor een spoedcursus, maar het is uiteraard ook mogelijk om in je eigen tempo je rijbewijs B te halen. Ook is het mogelijk om automaat rijlessen te volgen. Daarnaast verzorgen wij specifieke rijlessen voor mensen met autisme.

Welke route je ook kiest, wij leiden je op tot een veilige en zelfverzekerde bestuurder. Wij begeleiden je daarbij van theorie tot praktijkexamen. Al onze rijlessen worden verzorgd door ervaren instructeurs en wij maken gebruik van moderne, goed onderhouden voertuigen. Boek meteen een proefles om kennis te maken met onze persoonlijke aanpak. Je kunt bij ons al autorijlessen volgen vanaf 16,5 jaar.

Inhoud autorijlessen

Onze autorijlessen bereiden je perfect voor op het rijexamen, maar zorgen ook dat je na het behalen van je rijbewijs als een veilige en verantwoorde bestuurder de weg op kunt. De onderdelen die in de lessen veel aandacht krijgen zijn onder meer:

  • Voertuigbeheersing
  • Kijkgedrag
  • Voorrang verlenen en nemen
  • Inhalen
  • In- en uitvoegen op de snelweg
  • Rijden op rotondes en kruispunten
  • Speciale verrichtingen

Rijles in een automaat

Als je van plan bent na je rijopleiding alleen in een automaat te gaan rijden, dan is automaat rijles misschien een goede keuze voor jou. Steeds meer auto’s hebben een automatische transmissie, wat betekent dat je niet meer handmatig hoeft te schakelen. Hierdoor wordt automaat rijles door veel mensen ervaren als eenvoudiger dan gewone rijles. Mensen die veel stress ervaren tijdens het rijden, zijn in een automaat vaak meer op hun gemak, omdat ze zich beter op het verkeer kunnen concentreren. Ook voor mensen met een lichamelijke beperking kan rijden in een automaat een uitkomst zijn.

Automaat rijbewijs

Met een automaat rijbewijs mag je alleen in een auto met automatische transmissie rijden. Dit betekent dat je ook les krijgt en het examen aflegt in een automaat. Verder verschilt automaat rijles nauwelijks van gewone rijles. Het theorie-examen is exact hetzelfde. Als je slaagt voor het examen, krijg je automatisch de aantekening ‘automaat’ als een code in je rijbewijs.

Meer informatie ontvangen?

Kom bij E & R Opleidingen voor opleidingen voor alle rijbewijzen en bijbehorende opleidingen.